miercuri, 26 octombrie 2016

Cu zâmbetul pe buze


Am inceput sa scriu acest articol inspirata de un mesaj care m-a surprins. Multumesc suflet frumos!
„Salut Simona,
eu te vad ca pe o femeie foarte puternica si determinata, poate ai putea sa scrii despre cum iti gasesti resursele interioare mai ales ca esti mai tot timpul cu zambetul pe buze ceea ce e inspirational si esti un model extraordinar pt copiii tai si pt cei din jur. Prin propriul exemplu ii influentezi atat starea lor cat si curajul de a merge mai departe
Ceea ce pot sa iti zic, ca in tot acest timp de cand ne cunoastem nici macar o data nu te-am auzit plangand/văietându-te sau chestii de genul, pe care de obicei le fac parintii (cu cat e de greu, cu cat de nedreapta e lumea, ca pe nimeni nu intereseaza nimic, ca in tara asta… etc etc etc) iar prin prisma acest fapt mi se pare genial ca esti parinte, pt ca esti unul dintre acei putini ce ii inspira pe proprii copii”
Da, am invatat ca nu ma ajuta sa ma plang, ca lumea in cel mai bun caz râde nu te ajuta. Întelepciunea asta vine cu varsta si experiența de viață, care iți dau recunoștință pt tot ce ai AICI și ACUM.
Cum ar fi pentru tine părintele care citește acum să nu te mai plângi…și mă întreb… Te ajută la ceva să te plângi? Te-ai întrebat ce gândește copilul tău despre tine? Te-ai întrebat ce simte?
Oare se simte în siguranță?
Oricâte greutăți ai avea tu ca și adult ai o responsabilitate. Una foarte mare. Ai făcut un copil din dragoste, pentru că l-ai dorit și el are nevoie de susținerea și ghidarea ta.
Nu are nevoie de supra protecție și sufocare cu exces de iubire. Daca îți iubești copilul cu adevărat îî oferi ghidare și siguranță. Siguranța ca visele lui sunt posibile și ca e nevoie de muncă și dedicare din partea lui pentru a le atinge.
Ce mai poți să faci ca părinte? Să-l ajuți să-și descopere pasiunile, vocația și poate chiar misiunea în viață cât mai devreme.Nu-l compara cu alți copii, pentru că e UNIC. Nu-l ridica în slăvi pentru ca e UNIC, căderea poate fi dureroasă.
Crește un copil responsabil, care poate face lumea în care trăim mai bună.
Cum poți face asta? Asumă-te ca și adult, asuma-te ca și părinte.
Asigura-te ca ești un mic instrument in orchestra universului care face lumea să cânte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate